11 november 2009

Förebilder

Nu har det gått ett tag sen skolorna började och man tycker att det skulle lugnat ner sig i klassen. Tyvärr har det inte blivit så i Emils klass.

Ny lärare, nya klasskamrater och nya rutiner. En klasskamrat som flyttade till en annan stad har kommit tillbaka och det blev oroligt igen.

Det tar alltid tid innan nya konstellationer hittar till ett lugn och man får arbetsro. Det som är mest oroande nu är att flera föräldrar har märkt på sina barn att det är jobbigare och stökigare än tidigare. Dessutom har det kommit fram att det finns en som är mobbad. Skolan har en handlingsplan som man följer men vad hjälper den??!!

Dessutom blir man riktigt förbannad när man får veta att en 10-åring har gått och frågat andra i klassen om de vill vara med och mobba NN.....

Hade jag kunnat så hade jag tagit tag i den här 10-åringen och ruskat om riktigt ordentligt!

Jag har frågat läraren om det finns något som vi föräldrar kan göra, om man kan ta kontakt med någon från Friends eller om det kan komma någon idrottsprofil och prata med klassen. Vad skall de prata om då finns ju genast några som tänker.

Respekt för ledare, kamratskap, gemenskap, vikten av att jobba tillsammans.

Idag finns tyvärr inte respekten för lärare som det gjorde förut och dagens lärare får inte ta tag i eleverna eftersom de då kan bli anmälda.

Är det någon som har tips om hur man kan hantera denna situationen så tar jag gärna emot dessa tips mer än gärna.

Var finns våra barns förebilder idag?....

1 kommentar:

  1. Få politikerna att inse att man inte kan dra ner mer....vi fixar inte 30 elever och allt som hör till med dom resurser vi har idag. Senste undersökningen....ca 32% tillbringar vi med leverna resten är adminitrstivt arbete, då ser du vad problemet ligger.

    SvaraRadera