29 september 2010

Förbundsmötet slut för denna gång

Ja, nu var mitt första förbundsmöte till ända. En otroligt rolig resa som började innan sommaren då vi fick alla motioner som skulle behandlas. En tjock bunt som lästs igenom och som har diskuterats, fått medskick, bifallits eller avslagits. Att få vara med i hela processen och se hur demokratiskt det går till väga har varit stort och mäktigt. Ett stort beslut som togs var att SKTF skall byta namn. Till vad är inget sagt, bara att vi skall det. Alla kommer dessutom att kunna vara med och påverka, komma med förslag och följa processen.

28 september 2010

Generationsväxling i förbundet

Nu har man dragit ner tiden i plenum för att alla skall komma till tals. Det som väcker känslor är främst om vi skall ha minst 30 procent under 35 år när vi är framme vid år 2012. Den andra frågan som väcker känslor är om hur man skall fördela den fackliga tiden, hur man skall kunna ha kvar en fot i arbetslivet samtidigt som man jobbar fackligt.

Arbetssökande

Många är uppe i plenum och pratar om de arbetssökandes situation. En svår fråga men viktig i dag med tanke på hur det ser ut samhället.

27 september 2010

Aspekten och SKTF tidningen

Nu har arbetet i utskottet blivit färdigt och magen har fått lite mat. Det är många som blir intervjuade och fotograferade. Det här jag med blivit av både Aspekten och SKTF tidningen så jag hoppas att jag fick fram det jag tyckte var viktigt för de kommande två åren. Vi måste marknadsföra oss på ett bra sätt, både med tanke på att få fler medlemmar och kunna behålla vår styrka men också för att få bort stämpeln att facket är gammalt, mossigt och gubbigt.

Ajournerat möte

Nu fick vi ett par minuter då förslag till beslut var olika och man var tvungen att rådgöra om hur vi skulle höra.

Utskottsarbete

Sitter i utskottet som skall arbeta med marknadsföring. Först här vi behandlat en rapport om SKTF 2012 och 9 punkter för hur vi skall nå våra mål för 2012. En motion hamn vi med innan bensträckare, diskussionen tog 40 minuter.

Demokrati på högsta nivå

Sitter just nu i Stockholm där SKTF har sitt förbundsmöte. Det är första gången jag är med på detta och det är otroligt spännande. Att få ta del av medlemmarnas tankar, åsikter och funderingar i form av motioner skrivna för detta tillfälle. Eva Nordmark som är ordförande för SKTF höll ett otroligt bra tal i inledningen. Man kan inte annat än bli peppad och inspirerad.

24 september 2010

Utbildning

Sitter just nu på tåget på väg hem från Alvesta. Jag har varit på första omgången av tre på en utbildning som förhoppningsvis ger mig fullmakt. Detta skulle innebära att jag bland annat får möjlighet att teckna vissa lokala avtal för våra medlemmar i avdelningen. Nästa två omgångar kommer också att vara i Alvesta och det finns inte så mycket roliga affärer att titta i däe tyvärr. Får tänka på det till nästa gång...

20 september 2010

Blocket....

Mmmmm, igår försökte jag lägga ut EN annons på blocket men se det gick inte. Jag skulle lägga ut en annons för en loftsäng, en barnvagn, en bobbycar med släp och en resesäng. Detta kan man inte lägga i samma kategori så då fick jag inte lägga ut annonsen.....

Det blev i slutänden så att loftsängen gick direkt på facebook och det blev bara barnvagnen som blev annons på blocket. Bobbycar med släp samt resesängen får jag lägga ut senare.

Synd att man inte kan lägga ut olika saker under samma kategori.... allt för att tjäna pengar eller??


Vi får väl se om det blir sålt i slutänden....

Tack för titten. Angelica

15 september 2010

Regnet det bara öser ner...

Nu är vi igång med hundkursen igen och idag var det dags. Varje onsdag fram till någon gång i november har jag för mig att det är skall vi upp till klubben och träna.

Idag var det lite regnigt när vi gick upp så regnkläderna åkte på. Det var helt ok att gå där uppe för det var inte upptrampat och lerigt.

Ungefär en timme in var alla så blöta och kalla så vi fick dra oss hemåt igen.

Nästa vecka tar vi nya tag, eller Emil i alla fall för jag är inte hemma och kan följa med.

Tack för titten. Angelica

01 september 2010

Korvstoppning under två dagar

Är just nu på Bohusgården i Uddevalla under två dagar med mitt fackförbund, SKTF. Det är mycket som skall gås igenom inför vårt förbundsmöte i slutet av månaden. En liten bild från strandpromenaden som finns här och som man gärna försöker gå när det blir lite vid över.