22 december 2009

Tiden rinner iväg

Börjar jag att titta i bloggar så rinner tiden bara iväg. Jag brukar alltid hamna på ställen jag inte varit förut och det är jättetrevligt. En nackdel är dock att jag aldrig riktigt kommer ihåg var jag sett olika saker.

Det är så många som gör otroligt fina saker och tänker man då att man kommer ihåg var man sett den eller den idén så blandas allt ihop till slut.

Förhoppningsvis blir jag lite mindre disträ om ett tag när det är lite lugnare både hemma och på jobbet. Många tankar och kom-i-håg lappar finns överallt just nu.

Imorgon är sista arbetsdagen innan jul och lite ledighet i alla fall. Dessutom ser det ut att bli en vit jul i år!!! Underbart!!!

Ha en riktigt GOD JUL, ta hand om er och njut!

Tack för titten.

Angelica

16 december 2009

Tomtarnas värld

När vi var på Liseberg i helgen så gick vi in på Tomtarnas värld. Små världar uppbyggda med olika teman och det blev lite kort tagna där med som jag tänkte visa.

Tack för titten.

Angelica

15 december 2009

1-åring

Liten blir större idag. Lilla Lisa fyller 1 år.
Så här såg hon ut när vi fick hem henne, 4 månader gammal. Nu har hon växt till sig (LITE), gått på hundkurs och fått lite lurvigare päls.

Mysig och go är hon. Husse skämmer bort mer än matte fast han skulle aldrig erkänna det så säg det inte högt till någon.

Just nu ligger hon och tuggar på ett gott märgben. Lite lyx måste man ju få ha på sin 1-årsdag.

Beställda teaskar

Nu har jag lämnat ifrån mig de två teaskarna som en arbetskamrat beställde. Den ena skulle vara rosa för den skulle ges bort till en person som gillade rosa.

Det blev en ros från Stämpelstudion färglagd med distresser som fick vara blickfång. En rosett knuten runt stjälken och sen satte jag ett band med hjärtan på rad på varje sida av asken.På locket har jag stämplat en swirl som är vunnen från Pysselmyran och dekorerat med en blomma. En rosa brad i mitten och lite bling i hörnena.


Den andra teasken kunde gå i lite mörkare färger och då blev det brunt som bas. Hängeln är färglagd med distresser, bakom är en spellbinders körd genom Cuttlebuggen och längs med kanterna är det stickles.På ena sidan har jag satt fast ett brunt sidenband. Locket har fått stämpeln från Pysselmyran på sig och en rosett av samma sidenband som sidan på asken.


Hängelns vingar och blomman i hårbandet har jag tagit lite lack på och bladen i hårbandet har fått lite grön stickles.


Hon som beställde blev väldigt nöjd så jag hoppas att mottagarna blir nöjda med.

I helgen gjorde jag även två ljuskort. Det ena fick min mamma som fyllde år och det andra "försvann" idag på jobbet. Tog inte kort på något av dem.... tyvärr.

Annars har helgen gått vansinnigt fort. Vi var på Jul på Liseberg i lördags och det blev väldigt lyckat. När vi kom dit var det fortfarande ljust men när det blev mörkare började det även snöa.

Då var det riktigt mysigt att gå bland alla ljus i träden, åkattraktionerna och julstånden.

Allra mysigast är naturligtvis att gå här när det ligger snö på marken men man får nöja sig med det lilla. Det regnade inte i alla fall!!

07 december 2009

Blommor och choklad...Det kom min kära make hem med idag efter jobbet.

Väldigt trevlig överraskning!
Orsaken var att jag hade namnsdag... inget vi brukar fira så jag hade absolut inte förväntat mig detta.
Choklad var det inte direkt utan pepparkakstryffel doppad i ljus choklad. Det låter väldigt gott och spännande.Nu har jag även tömt kameran så jag har lite bilder på julkorten jag gjorde. Små, snabba och grunden är samma utföranden.
Lite olika band och dekorationer så blev det olika kort...

Korten har storlekarna 7x7, 7x9 och 7x10 cm.
Färdiga dekorationer att fästa på och sen gjorde jag ett hål så man kan sätta fast det i julklapp eller i en gå-bort-present.


Inga snören eller band i hålen så man får välja vad man vill ha själv eller matcha med presenten.


Rosetterna har jag gjort med hjälp av mallen från Tesa på Tesa Prickiformar. Tack för den mallen!På de sista två korten har jag använt Pearl Maker och Stickles men jag har inte riktigt fått in snitsen.Alla är nybörjare och det är bara till att öva.....
Jag gjorde även en teask och började på en andra så när bägge två är färdiga kommer kort på dem.

06 december 2009

Julmarknad, glögg, pepparkakor...

och en massa pyssel har det varit i helgen.

Fredagen var lugn, en långpromenad utan hund. Barnen tittade på julkalendern och sen var det lite mys och hopp i säng för dem.

Själv njöt jag av att få vara uppe helt själv och bara vara. Igår gick Tilda ner till sin bästis efter frukosten, Emil gick med en kompis till bibban där man fick göra lite julkort o träffa luciakandidaterna. Jag passade på att göra lite julkort i mindre format innan jag gick o fika hos Ulle och hämtade Tilda. En sväng till torget för att förnya Lottot och sen stack vi till mormor och morfar.

När bokföringen var gjord där bar det hemåt igen och jag ställde mig och bakade en kladdkaka. Lagom till Robinson kom Ulle och hennes tjejer så de fick lite kaka medans Ulle och jag tog glögg, det var gott!

Efter Robinson var det läggdags för barnen och pyssel för mig, det blev nog lite för länge.... imorse bar det av mot julmarknaden på Stora Holms säteri.

I 45-50 minuter letade vi parkering... eller försökte leta för alla som skulle gå till marknaden gick mitt i vägen! När vi var på väg att ge upp så blev det ledigt i alla fall. Väl inne på marknaden började vi hos hästarna och Tilda ville rida så vi ställde oss i kön. Hon står jättefint och väntar på sin tur, jag tar hjälmen och skall sätta på henne den och vad säger hon då...

"Mamma, jag vill inte rida på hästen." Det var bara att lämna hjälmen till nästa barn i tur och börja traska runt i alla andra småbutiker i stället. Det gick bra det med och vi fick ju träffa Katarina från Prickiform så min dag var räddad.

Eftersom jag visste att Katarina skulle vara där hade jag till och med förberett mig och skrivit upp vad jag ville ha. Dessutom kom jag ihåg att ta med mig lappen!

När vi kom hem var det bad för barnen och jag städade och förberedde mat. Efter maten blev det pepparkaksbak och jag satte mig och pysslade.

Nu har jag i alla fall varit ute med Lisa och det är dags att krypa till kojs. Kort från marknad och pyssel kommer en annan dag när jag har tömt kameran.

God natt på er.

03 december 2009

Tårta

Nu har jag två te-askar beställda men jag har gjort en tårtbit som jag har gett bort. Mallen till tårtbiten fick jag av Turid som var gäst-dt på Scraplyckan. Ett jättestort tack för den.
Det var lite trixit att få till det men för att vara den första så är jag nöjd.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

01 december 2009

Så mörkt

Idag var det riktigt skönt att komma ut på lunchen och ta en promenad. Solen lyste och det var härligt friskt.

Mörkret gör så otroligt mycket och jag blir automatiskt tröttare. Regnet som har öst ner har ju inte gjort saken bättre för det har ju inte blivit lika mycket uteaktiviteter. Det är skönt att man i de lägena faktiskt har skaffat hund. Jag måste ut och det är lika skönt varje gång även om jag är blöt rakt igenom när jag kommer in igen.

Idag när jag kom hem så var det inte en lampa som lyste vare sig på parkeringen eller på gården. Allt var helt svart! Det hade inte varit något strömavbrott men det kändes väldigt mörkt och kallt när det inte lyste någonstans där man gick. En stund efter när jag gick ut med Lisa så var det lampor som lyste igen i alla fall. Undrar vad som hänt?

Visst hade det varit skönt med lite snö? Det skulle vara så härligt att få en vit jul och att det höll i sig över nyår. Kommer det snö som ligger kvar blir det landet och pulkaåkning efter 4-hjulingen, eller att isen lägger sig på sjön så man kan köra lite där.

Nu skall jag ta fram lite pysselsaker och fixa till något tänkte jag.

Ha en fortsatt bra kväll!