28 april 2009

Pollen, pollen, pollen...

Hela helgen har varit ett nysande, snörvlande och kliande. Det hjälpte inte med tabletter, ögondroppar och nässpray så igår ringde jag till vårdcentralen.

Jag vet inte om det är så vanligt att någon ringer och ber om att få en spruta men det var just det jag gjorde. Så snabbt som möjligt! Tack o lov var det inga problem, det brukar det inte vara så 40 minuter efter jag hade pratat med sköterskan låg jag på en brits och fick en allergispruta.

Tack och lov så var det ingen strejk i år. Förra året var det lite besvärligare för då skulle vi åka till Polen första helgen i maj och kom på att det är nog bra att ta allergisprutan innan. På vår vårdcentral var det strejk. Det var lite jobbigare att få komma någonstans även om det var en vecka innan. Till slut fick vi en tid men när vi väl kom dit så trodde de att vi hade med oss kortisonet. Lite problematiskt blev det man till slut löste det sig.

Nu känns det bättre i alla fall och jag kan se igen utan att det känns som grus i ögonen och det ser ut som man har värsta baksmällan.

Igår började jag dessutom på en Teask. Tesa har gjort ett par stycken och nu tänkte jag se om jag kan lyckas göra en med.... det tar lite tid eftersom det är saker som dyker upp lite här och var på kvällarna men när den är färdig kommer kort.

Hej så länge.

19 april 2009

Övning, bästa kompis och ödla

I helgen har det varit full fart.

Klockan 9 i går morse var jag på Räddningstjänstens övningsfält. Jag skulle vara markör som de kallar det, med andra ord kan man säga att de skulle öva på en olycka med riktiga människor. Nu handlade det om en bussolycka och det var en övning där polis, ambulans och räddningstjänsten deltog i.

Visst är det mycket väntan, blåmärken av att man sitter klämd och intrasslad med fötterna under pedaler på en vält buss och hänger ner på något som sticker en i ryggen.... men det är sååå kul att få vara med. Att se hur dessa människor arbetar och samarbetar med varandra och hur de sliter för att kunna rädda andra är ett privilegie. Nästa gång är om tre veckor och jag hoppas på lika bra väder då.

Efter övningen åkte jag tillbaka till landet och där har ju Lisa sprungit omkring för fullt. Dessutom så har hon ju fått en kompis... Doris som är en rottis. Visst är de söta ihop.Leka kurragömma kan de med.....På Tildas dagis har de ett tema som heter "Barns möte med naturen" så jag var ju tvungen att ta kort på en ödla som vi såg med. Hon tyckte inte att den var så jättesöt...Emil var hos syster hela helgen och hade besökt Slottskogen bland annat och kollat in sälarna. Käkat pizza och haft det lugnt. Han har nog ändå längtat lite efter Lisa och han har varit väldigt duktig med att gå ut med henne.

16 april 2009

Äggmålning

Förra helgen var det ju påsk och Tilda ville inte vara påskkärring. Det var däremot helt ok att måla ägg, det var ju jättekul. Med stor koncentration och lite mellanmål till så blev det ett par ägg målade....Resultatet:Visst blev det fint!!!

På dagis var det ju påsklunch redan på onsdagen och då gick det ju bra att vara påskkärring om mamma också hade prickar i ansiktet till jobbet. På själva påskafton gick det inte även om jag erbjöd mig att ha alla tillbehör till. Däremot skulle vi ha flätor så det blev två inbakade flätor och visst blev det fint.Det var lite svårt att få till det med tanke på att man får vara beredd på att en snart 4-åring vill gärna titta på vad som händer runt omkring....

15 april 2009

Ny familjemedlem

Nu har vi fått en ny liten familjemedlem. Just nu står hon och skäller på sig själv i spegeln. Är man bara 4 månader så är det ju inte alltid så lätt att ha koll på allt, speciellt inte när allt är helt nytt.

Eftersom jag skrev att hon skäller så förstår ni att det är en hund som är vår nya familjemedlem. En liten blandras, dvärgschnauzer/lhasa apso, som heter Lisa. Vi funderade på att ge henne ett annat namn men hittade inget som passade eller som vi kunde enas om. Se bara förslagen som Micke hade....Tilda har inte riktigt förstått att det är vår hund, hon frågade hur länge Lisa skulle stanna och om hon skulle sova här. Om hon skulle sova här så fick hon sova hos henne. Skall bli intressant att se hur hon är till morgonen när hon får se att Lisa är kvar....

Sen igår kväll har jag mått lite konstigt så jag hoppas att jag inte åker på något nu utan håller mig frisk.

07 april 2009

Inte alltid som man tänkt sig.

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev något men tiden har inte räckt till. Nu på eftermiddagen skall jag jobba lite hemifrån så jag passar på att skriva lite under tiden som Tilda vilar sig.

Det skall bli skönt med lite längre ledighet, känner att det behövs nu. På jobbet har det varit väldigt intensivt ett bra tag nu. Förhoppningsvis blir det lugnare snart.

Lite skapande har jag hunnit med i alla fall. Ett kort med Magnoliastämpel och ett med Stämpelbodens troll...


Till helgen åker vi till landet men jag hoppas att vi hinner måla lite ägg innan som vi kan ta med upp. Om det inte hinns med innan så får vi ta med grejer så vi kan måla där uppe.

01 april 2009

Fullbokad vecka

Ja, man kan minst sagt säga att det varit fullbokat sen jag var här o skrev sist. Det har varit föräldramöte, utvecklingssamtal, årsmöte mm. I söndags hade jag i alla fall bokat in en heldag med Sabina så vi pysslade för fullt.

Tyvärr har jag inte hunnit ta kort på det jag gjorde men det kommer. Dessutom har jag letat i Clas Ohlssonbutiken efter kraftigare overhead. Tesa gjorde en magic-box som jag känner mig lite sugen på att prova och hon trodde att de där genomskinliga grejerna var från CO. Nu fanns det bara en sort oh så jag får kolla runt lite om det finns olika tjocklekar innan jag köper något.

I morgon direkt efter jobbet skall jag pyssla så jag hoppas att jag kan göra något som passar till Ellis utmaning och kanske även till Prickiforms. Just det, måste leta rätt på kameran så jag kan ta lite kort i morgon...

Lägger in ett kort som jag gjorde för ett tag sedan eftersom jag inte hunnit med de som jag gjorde i helgen.Kortet är till en kollega som gick i pension, datumen är hennes första arbetsdag respektive sista.

Nu skall jag gå och leta rätt på kameran.