28 februari 2009

Målande

Idag har Emils rum blivit färdigmålat. Svar och grått.... Ganska drastisk förändring från att ha varit vitt på väggarna förut. På det svarta håller nu Micke på att måla schabloner i form av dödskallar.

Om någon i vår familj inte visste det redan så har Tilda talat om att det är lördag idag och då skall man äta lördagsgodis. Hon har pratat om det sen hon vaknade. När det är lördag så är det lördagsgodis för hela slanten. Det hjälper inte att man säger att man äter det senare på dagen för hon vill ju ha det helst innan frukosten.

Hon fick lite efter maten men strax är det dags att ta fram resten och titta lite på TV innan det är dags för henne att hoppa i sängen.

Annars har dagen varit bra. Vi har gjort kort, haft besök av mormor och morfar samt kusinen Tristan. Ett riktigt yrväder som inte tycker om att vara Tildas bebis.

Kort på Emils rum kommer kanske senare, vet inte hur det ser ut om man tar kort. Det är ju trots allt svara väggar.... Ha en fortsatt trevlig lördag.

25 februari 2009

Stolt Gäst-DT hos Prickiform


Idag mailade jag iväg det jag har skapat till Prickiform så nu tänkte jag att jag skall vara ordentlig och försöka få in deras logga här med.

Katarina och Lisa har visat mig ett stort förtroende som jag är väldigt stolt och glad för. Förra året i maj höll Katarina en grundkurs för mig och 8 andra tjejer sen var jag fast. Nu skall det bli kul att "ge tillbaka" något till Prickiform.

Jag hoppas att det jag gör kommer att uppskattas av de som får se dessa inspirationskort och med tanke på resten av DT-gänget så kommer jag förhoppningsvis utvecklas ännu mer. Ett stort tack till er med som delar med er av den kunskap ni besitter.

24 februari 2009

Grid, glossypapper, chalk mm

Kursen som jag var på i Alingsås hölls av Stämpelboden och det här är exempel på vad vi gjorde:

Maskning - du maskar ett motiv för att få andra motiv i bakgrunden utan att stämplarna går i varandra. Detta är Stämpelbodens Bakelse


En annan teknik som vi provade var gnugg-teknik på glossypapper. Detta tyckte jag var en teknik som var enkel men väldigt effektfull.

23 februari 2009

Helgen som gick

På fredagen åkte hela familjen upp till landet. Det är ju så kul med snö! Pulka och snowracer åkte fram och det var full rulle på barnen. Kalla och blöta blev de men de hade kul och passade verkligen på att åka när det väl hade kommit snö.

Under hela lördagen snöade det och jag är lite fascinerad över att snön kan komma ner vågrätt. Skall inte snö "singla ner" lodrätt?? Lite orolig var jag för att bli insnöad eftersom jag skulle till Alingsås på kurs dagen efter.

Egentligen skulle kursen varit redan i januari men då blev det inställt på grund av sjukdom. Nu blev det i alla fall av. Det finns ju faktiskt väldigt mycket man kan lära sig inom kortmakeri och nu fick vi en liten inblick i bland annat maskning, "gnugg"-effekt på glossypapper och grid. Jag blev väldigt nöjd med mitt glossypapper och när jag kom hem och visade Micke det så trodde han att det var tryckt. Ett väldigt bra betyg tycker jag.

Idag skall jag göra det allra sista på Prickiforms uppdrag så jag kan skicka korten till dem så får vi se vad nästa utmaning kan bli.....

17 februari 2009

Många barn....

Redan igår började den lilla prata om att hon ville till sin kompis och leka men då gick det inte så idag fick jag med mig två små tjejer från dagis. Det går inte att beskriva deras glädje när de får komma hem till varandra efter dagis och leka ännu mer. Tänk om man kunde få bara en liten gnutta av deras energi ibland....

När jag väl kom hem med dessa två små tjejer så fanns det redan tre lite större killar hemma så det var fullt ös. Det är ändå ganska skönt att se att barnen har med sig kompisar hem och inte sitter själva. När det blir lite varmare och ljusare ute kan de ju dessutom vara ute mer än vad de är nu.

Nu hade jag ju i alla fall tänkt att jag skall sätta mig och pyssla lite så jag blir färdig med mitt uppdrag för Prickiform för denna gången......

Hej så länge.

14 februari 2009

Alla hjärtans dag

Lördag 14 februari.... nu är den här och man är fortfarande förvånad över att man inte råkade ut för något igår. Snart åker vi iväg en sväng men jag skall försöka få ordning på det här först och få lite koll på hur man gör och vad det finns för funktioner. Det är ju trots allt första gången jag bloggar så det blir ett litet steg i taget för att se hur allt funkar.